Ikon for spill av

13 måneder

Den sanne og utrolige historien om Daniel Rye, 23 år gammel dansk fotograf som satt 398 dager i IS-fangenskap. Sitater fra dansk presse: "Ulidelig spennende" "Nervepirrende og dypt rørende" "Aktuelt og skremmende stykke Danmarkshistorie"

Den sanne og utrolige historien om Daniel Rye, 23 år gammel dansk fotograf som satt 398 dager i IS-fangenskap.
Sitater fra dansk presse: 
"Ulidelig spennende"
"Nervepirrende og dypt rørende" 
"Aktuelt og skremmende stykke Danmarkshistorie"

 

Filmen forteller historien om Daniel Ryes fangenskap i det omtalte IS-fengselet i Raqqa i Syria, der flere vestlige gisler, bl.a James Foley, ble holdt fanget i 2013/2014.

 

I filmen følger vi Daniels kamp i fengselet, hans vennskap med Foley, parallelt med hvordan familien hjemme i Danmark håndterer frykten for å miste sin sønn og forsøker forhandle med dansk regjering på den ene side og terrorister på den andre. Filmen er basert på Puk Damsgårds bestselger "Ser du månen, Daniel", og filmen er sett av nesten en halv million i Danmark. Den er kritikerrost og har sanket danske filmpriser for beste hovedrolle, birolle og manus samt publikumsprisen.

 

Regien er ved Niels Arden Oplev kjent for "Menn som hater kvinner", og co-regien ved skuespiller Anders W. Berthelsen (Krøniken). Prisbelønte Espen Smed har hovedrollen som Daniel, og han er omgitt av meget sterke birolle-karakterer.

Kjøp billetter til 13 måneder

Ingen forestillinger

Bilder fra filmen